Sjösättning

I klubben St Erik sköter vi sjösättning med hjälp av kranbil. Det är ett mycket bra sätt att lära känna och samarbeta med dina klubbkamrater. Ansvarig för sjösättningarna är Nils Malmsten och den som inte lystrar till hans stämma när det gäller kan bara gissa vad som händer. Första sjösättningen är i början av maj. Det finns anmälningslistor i klubbhuset där du skriver upp den dag du önskar. Förutom din egen sjösättning, ska du delta på ytterligare en sjösättning. Det brukar bli trevligt – särskilt som klubbens tradition säger att den som får sin båt sjösatt bjuder på öl och mackor i klubbhuset efter avslutat arbete.

Notera att för att få sjösätta så måste du även ha skrivit upp dig på bevakning-/vakt-listan för bryggan.

Upptagning

Så kommer hösten och det blir dags att ta upp båten för säsongen. Det brukar bli i början av oktober och alltid på en lördag. Vi använder en kranbil vid upptagningen, därför är det extra viktigt att du har dina bockar och stöttor framme och i fullgott skick.

Vi kommer att ta upp hälften av båtarna på morgonen och hälften efter kl 12. Mer detaljerad information om tider skickas ut innan. Obligatorisk arbetsplikt under ditt arbetspass (8-12 eller 12-16). Detta är ett tillfälle där allas hjälp verkligen behövs. Klubben bjuder på en lätt arbetslunch bestående av varm korv med bröd samt kaffe för dem som hjälper till hela dagen. Dagen efter, på söndagen, finns det tillgång till en högtryckstvätt att spola botten med.

Alla som önskar förvara sin båt på Bk S:t Eriks varv måste anskaffa båtbockar. Dessa ska ha en höjd som är 60-70 cm, varken mer eller mindre.