Lördagen den 13 november anordnar vi en resa Mälaren runt och till Munktellmuseet i Eskilstuna samt till Köpings bilmuseum.

Vi börjar vår färd norr om Mälaren och åker via Enköping och Västerås till Köping där vi besöker bil- och Teknikmuseet som förvaltas av Bil- och Teknikhistoriska Sällskapet i samarbete med Stiftelsen Bertil Lindblads Samlingar. Bil- och Teknikmuseet är en levande samling, som ständigt förändras. De permanenta samlingarna kompletteras med inlånade privata fordon och fordon som lånats från andra museer, och som byts med jämna mellanrum. Bil- och Teknikmuseet visar amerikanska, europeiska bilar, racerbåtar, motorcyklar och mopeder från 1950 -60 tal.

Därefter ställer vi kursen mot Eskilstuna där vi ska besöka Munktellmuseet. Museet ligger i Munktellstaden och öppnade 1991. Det drivs av Volvo Construction Equipment. 2008 utsågs det till världens bästa museum inom sin bransch. Museet fokuserar på industrihistoria och framförallt tillverkningen vid Munktells Mekaniska Verkstad och AB Bolinder-Munktell som tidigare var verksamma i lokalerna. Bland utställningsobjekten finns fungerande ångmaskiner, tändkulemotorer, jordbruksmaskiner och traktorer, bland annat den första svenska traktorn från 1913. Museet har även en körduglig kopia av Förstlingen, Sveriges första ånglok samt en ångvagn tillverkad i Eskilstuna 1884.

I Köping har vi guidning medan på Munktellmuseumet har vi besöksvärdar som introducerar oss. Förmiddagskaffe med fralla i Köping samt lunch ingår i Köping eller Eskilstuna

Avfärd från båtklubben S:t Erik, Klarastrandsleden 103 kl 07:45

Kungsbron 21 kl 08:00

Vi räknar med att vara tillbaka i Stockholm igen senast kl 17:30

Anmälan gör du till Åsa Nordström på telefon 070-415 82 88 eller till Henrik Birath, 0701-87 29 01.

Pris för resan är 595 kronor som efter anmälan betalas in på Stiftelsen Skärgårdsbåtens konto plusgiro 55 50 01-7

Väl mött hälsar

Henrik