Höstens Kulturresa, lördagen den 18 november 2023 med buss till Skoklosters slott samt Lasse Åberg-museet i Bålsta

Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåten, Båtklubben S:t Erik samt Svenska omnibussföreningen

Lördagen den 18 november med veteranbuss till Skoklosters slott samt Lasse Åberg-museet i Bålsta.

Avresa från Stockholm, Kungsbron 21 kl 8:15 samt åter i Stockholm senast kl 17. Bussen utgår dessförinnan från Båtklubben S:t Eriks varv på Klarastrandsleden 103, som nås via gångbron i Rörstrandsgatans förlängning kl 08:00.

Vi åker från Stockholm med veteranbuss SJ 2845 från 1987 som härstammar från Gotland. Bussen är bekväm att resa med men saknar toalett. Vi åker direkt till Skokloster där vi får morgonfika. Därefter har vi en specialguidad tur på Skoklosters slott som har mer än 50 000 föremål i samlingarna. Under vår tur får vi se många fantastiska föremål som normalt inte visas för allmänheten.

Därefter åker vi till Åbergs museum i Bålsta där vi äter en god lunch. Efter lunchen guidas vi bland serieorginal, konst och Lasses berömda samling av Disneyföremål.

Tänk på att Skoklosters slott saknar värme så ha varma kläder och rejäla skor på dig.

Pris för resan är 675 kr inkl förmiddagskaffe med smörgås. lunch, museibesök samt guidning på Skokloster samt på Åbergs museum och bussresa fram och åter. Platsantalet är begränsat till maximalt 50 personer.

Anmälan sker till Åsa Nordström på telefon 070-415 82 88. Glöm inte att ange eventuella allergier. Därefter sätter du in aktuellt belopp på plusgiro 55 50 01-7 eller bankgiro 5111-0476 (Föreningen Stiftelsen Skärgårdsbåten).

Varmt välkomna önskar Henrik & Åsa